KEMAV Başkanı Dr.M.Ferudun Çelikmen ve Başkan Yrd. Müşrak Ağrikli, KEMAV Mütevelli heyet üyesi emekli Bursa Valisi Ali Fuat Güvenle birlikte 3-5 Aralık 2021 tarihlerinde Erzincan Valimiz başta olmak üzere ilin temsilcileri ile çeşitli temaslarda bulunmak ve KEMAV Müze evinin restorasyon- Bahçe düzenlemesi işleri ile ilgili olarak Kemaliyeye gittiler.
Başta yüksek okul olmak üzere memleketimizdeki eğitim kurumlarının sorunları ve diğer sıkıntıları görüşmek üzere 3 Aralıkta Erzincan’a gidecekken, valilik tarafından bu ilçe toplantıları vesilesi ile Kemaliye bölümü bizim görüşmemize denk getirildi. Erzincan valiliği tüm ilçeler için benzer ayarlamıştı. Kemaliye HAAMYO’ daki toplantıya Vali bey, Milletvekilleri ve Erzincan’daki daire amirleri, Kemaliye Belediye başkanı, Kaymakamımız, muhtarlar ve ilçemizin ilgilileri katıldı.
KEMAV Başkan Yrd.Müştak beyle birlikte toplantı esnasında memleketimizin bekasını tehdit eden hoyrat madencilikten, su sorunlarına, Sırat on Fırat köprüsünden Kuzey-güney yoluna, okullarımızın inşaat sorunlarından işsizlik- istihdam sorununa kadar bir çok konuyu dile getirdik.
Erzincan Üniversitesi rektörü ve siyasi parti temsilcileri de yine bu vesile ile ilçemize geldiler. Önümüzdeki seçimlere kadar ilçemizin sorunları konusunda sesimizi gür çıkarmak, oy hakkımız başta olmak üzere seçimi kim kazanırsa kazansın, memleket menfaatleri konusunda siyasi otoriteye varlığımızı çok güçlü olarak, Kemaliyeli’lerin sadece ilçede yaşayan hemşerilerimizden ibaret olmadığını hissettirmemiz lazım.
Bu ziyaretimiz sadece bu toplantıdan ibaret olmadı elbet. KEMAV Müze-Kültür Evimizin geleneksel kuru duvar ile inşa edilmiş eşsiz sekileri üzerine yöresel lezzetlerle bezenmiş bir“ gen bahçesi” oluşturmak, müzenin aydınlatma, kamera ve elektrik işleri, yeni renove ettirdiğimiz yetme üzerine ikram ve oturma yeri yapılması, söz verdiğimiz gibi hayırsever hemşerilerimizin kendilerinin yada yitirdikleri canlarının anılarının yaşatılacağı levhaların asılması, müze bahçemizin çevre çiti ile zaptı rapta alınması gibi daha bir çok önemli işle ilgilendik. Fırsat buldukça da kış aylarına girilmesi ile mahsunlaşan sılamızın sadık bekçileri dostlarımız ile hasret giderdik.
Dönüş yolunda bile boş durmayıp vakfımızın Kadriye öğretmeninin öncülüğünde yaptırılan Topkapı köyündeki parkımızı ziyaret edip düşmek üzere olan tabelasını sağlamlaştırdık. Bu son örneği verme nedenimiz, memleket için yapılan işlerin sürekli ve sürdürülebilir olması, yapılan işlerin yaşatılması için tüm “Kemaliyeliyim” diyen hemşerilerimize görev düşmekte, İlçemizin her köşesi ile bağlarını güçlendirmeli, imkanlar ölçüsünde sık ziyaret edip nüfuslarını bile aidiyetlerine bağlamalılar.

KEMAV
Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı

 

Previous reading
Next reading